Társadalmi egyeztetésre került az „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című konstrukció

siemens-espree-1-5-mri-alt-6.jpg

Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása

KEOP-5.6.0/E/15

Pályázat célja

A meglévő, elavult, ez által jelentős energia fogyasztónak tekinthető egészségügyi eszközök cseréjével és helyettük modern, alacsonyabb energia-felhasználású berendezés(ek) beszerzésével támogassa az egészségügyi intézmények energia-megtakarítását.

Az alábbi képalkotó diagnosztikai eszközök beszerzése támogatható:

  • komputertomográfián (CT) alapuló diagnosztikai eszközök,
  • mágneses magrezonancián (MRI) alapuló diagnosztikai eszközök,
  • röntgensugárzáson alapuló diagnosztikai eszközök.

 Támogatás mértéke:

100%.

 Támogatás összege:

Minimum 50 millió Ft, maximum 1,2 milliárd Ft.

 Pályázók köre:

  1. Közfinanszírozott egészségügyi szakellátást nyújtó fekvő- és/vagy járó beteg költségvetési szervek.
  2. Egyházi kórházak.
  3. Egyetemek.

Jelen pályázati felhívás keretében egy pályázó több pályázatot is benyújthat, azonban szakaszonként egy pályázó kizárólag egy pályázatot nyújthat be.

Jelen konstrukcióban konzorciumok is nyújthatnak be pályázatot, mely kizárólag kórházak közt vagy kórház(ak) és fenntartója közt jöhet létre, de pályázat benyújtására kizárólag az egészségügyi intézmény jogosult.

 A pályázat tartalma:

Jelen felhívás keretében kizárólag a Pályázó tulajdonában lévő meglévő, elavult egészségügyi eszköz cseréjéhez kötött új CT, MRI vagy röntgen berendezés beszerzése támogatott, melyekhez kapcsolódóan a pályázó vállalja a cserélendő eszköz(ök) és az újonnan beszerzett CT, MRI vagy röntgen berendezés(ek) relációjában, a beüzemelést követően, 24 órás mérés alapján alátámasztott, egy vizsgálatra vetített, minimum 15%-os energia-felhasználás csökkenést.

Jelen pályázati felhívás keretében a pályázat benyújtási szakaszok az alábbiak szerint teszik lehetővé az egyes eszköztípusok beszerzési pályázatának benyújtását:

  1. szakasz – Kizárólag CT és MRI berendezések beszerzésére nyújtható be pályázat
  2. szakasz - Kizárólag röntgen berendezések beszerzésére nyújtható be pályázat

 Támogatható tevékenységek:

  1. A pályázó tulajdonában lévő, saját OEP finanszírozott tevékenységhez kapcsolódó, meglévő egészségügyi eszközök cseréjéhez kötött, új, szintén a pályázó saját tulajdonába kerülő, saját OEP finanszírozási tevékenysége körében használt CT, MRI, röntgen berendezésre, melynek során a pályázó a meglévő eszköze(i) helyett új berendezés szállítását és üzembe helyezését valamint annak, a fenntartási időszak végéig tartó garanciáját rendeli meg.
  2. A pályázó tulajdonában lévő saját kutatási célú tevékenységhez kapcsolódó, meglévő egészségügyi eszközök cseréjéhez kötött, új, továbbra is saját kutatási célú tevékenységeihez használt CT, MRI, röntgen berendezésre,melynek során a pályázó a meglévő eszköze(i) helyett új berendezés szállítását és üzembe helyezését, valamint annak a fenntartási időszak végéig tartó garanciáját rendeli meg.
  3. Az 1. és 2. pontban foglalt tevékenységhez elengedhetetlenül szükséges és a felhívás céljaival szorosan összefüggő tevékenységek (pl: szállítás, üzembe helyezés az új berendezések rögzítésére szolgáló tartószerkezetek, mennyezeti függesztékek, RF-kabin felújítása vagy cseréje stb.).
  4. A régi és az új berendezések relációjában, 24 órás mérési idő alatt, azonos vizsgálati mennyiség mellett, 1 vizsgálatra vetített energia-felhasználás csökkenésének, mérésen alapuló igazolása.

 A pályázatok benyújtása az alábbi időpontokban lehetséges:

Benyújtás napjai:

  1. szakasz – Kizárólag CT és MRI berendezések beszerzésére nyújtható be pályázat

    2015. július 15.

    2015. július 16.

  2. szakasz - Kizárólag röntgen berendezések beszerzésére nyújtható be pályázat

    2015. augusztus 4.

    2015. augusztus 5.